Domov Prevetrimo poslovanje

Storwize V5000

prevetrimo-logo-tagline

V četrtek, 22. maja 2014 smo v hotelu Mons prevetrili poslovanje

Naši naročniki Petrol, Salus, Sanolabor in Kemofarmacija so predstavili uspešne zgodbe, ki smo jih zapisali v skupnem sodelovanju.

 

Petrolov prehod na spletno prodajo za končne kupce: Izzivi, cilji in implementacija projekta Petrol eShop

 DSC7336Tadeja Poljanšek, Vodja IT projektov v podjetju Petrol, je predstavila razloge za Petrolov prehod na spletno trgovino Petrol eSHOP. Petrol je z idejo uvedbe spletne trgovine želel izkoristiti tred rasti spletnih trgovin, pridobiti nov oglaševalski prostor in razširiti Petrol klub katalog. Skupaj z vodjem projektov v podjetju MZR, Gregorjem Humarjem, sta predstavila tehnični del izvedbe spletne prodaje. Za konec nam je Tadeja Poljanšek razkrila še plane v nadaljnjem e-poslovanju Petrola, uvedbo prodaje artiklov z omejitvijo starosti in uvedbo spletne trgovine za medpodjetniško poslovanje (B2B).

 

Salus - Visoka razpoložljivost

 DSC7345Vodja informatike v podjetju Salus, Andrej Hočevar, je predstavil Salus, njihovo vizijo in cilje. Razložil je kaj za podjetje pomeni visoka razpoložljivost in predstavil razloge za uvedbo le-te v podjetju Salus. Za uspešno uvedbo je potrebno najprej določiti tiste procese, ki morajo biti za delovanje podjetja razpoložljivi ves čas, potrebno je določiti in zagotoviti kader, ki bo za visoko razpoložljivost tudi skrbel. Po njegovih izkušnjah je visoka rapoložljivost nujna za uspešno poslovanje, vendar se kljub temu, da je podprta z visoko tehnologijo, kot pravi, "Začne in konča pri ljudeh".

 

E-poslovanje v podjetju Sanolabor

 DSC7349Andreja Pogačnik, Direktorica nabavnega sektorja, je predstavila vidik e-poslovanja v podjetju Sanolabor. Razložila je vzroke za vpeljavo medpodjetniškega poslovanja in način vpeljave takšnega projekta. Pridobitev ob vpeljavi e-poslovanja je bilo kar nekaj, med drugim tudi krajši čas obdelave naročila, manj napak pri vnosu, enostavnejšo pripravo vzorčnih naročil itd. Poslovni partnerji so z uvedbo medpodjetniškega e-poslovanja pridobili dostop do kataloga, takojšnje informacije o zalogah, možnost naročil 24/7, enostavnejše naročanje, nižanje stroškov z naročanjem itd.

 

E-Nabava: sodobna storitev za dobavitelje Kemofarmacije

 DSC7353Vodja enote za nadzorovanje nabave v podjetju Kemofarmacija, Anja Prašnikar Lipold, je predstavila drugo stran medpodjetniškega poslovanja in sicer poslovanje z dobavitelji (B2S "business to supplier"). Predstavila je cilje vpeljave takšnega portala, poslovne učinke za Kemofarmacijo, ki se kažejo že danes. Z vpeljavo spletnega portala za dobavitelje so le-ti pridobili večji uvid v samo poslovanje preko Kemofarmacije, boljši dostop do podatkov, možnost terenskih naročil preko portala in možnost boljše izpostavitve svojih izdelkov in svoje ponudbe na portalu za kupce (B2B). Na strani Kemofarmacije so z vpeljavo dosegli večjo stopnjo avtomatizacije delovnega procesa. V zaključku nam je demonstrirala delovanje portala v živo in prikazala predvsem zadnje novosti le-tega.

 

Iskreno se zahvaljujemo vsem partnerjem, Petrolu, Salusu, Sanolaborju in Kemofarmaciji za čas, pripravljenost in izjemno zanimive prezentacije. Hkrati pa smo hvaležni tudi vsem obiskovalcem, ki so prispevali dobro voljo in nam pomagali dogodek izpeljati v tako prijetni atmosferi.

Ekipa MZR Radovljica 

 

V kolikor bi se nam na podobnem dogodku v prihodnje želeli pridružiti tudi vi, se vpišite v našo bazo in obvestili vas bomo.

 

Fotogalerija: